Stad van politiek en protest

Stad van Protest 

Als politieke hoofdstad én stad van Vrede en Recht trekt Den Haag protest aan. Vaak zijn het doodnormale plekken; Van buitenaf of op een normale dag niks vreemds aan. Op andere dagen staat het vol, worden er leuzen gescandeerd, met vlaggen gezwaaid of toespraken
gehouden. Heel soms loopt het uit de hand. Dan grijpt de ME in, galopperen er paarden door de stad of rijdt een waterkanon langzaam een veld op.

 

 

Stad van Politiek

 

Tegelijkertijd spreken politici en lobbyisten in Den Haag af. In vergaderzalen en achterkamertjes worden deals gesloten of verbroken wat in de Tweede Kamer niet rond kwam. Ook zitten in Den Haag machtige organisaties die opkomen voor de belangen van hun leden zoals de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Deze week maak je met Stad van politiek en protest een reis die begint bij het eilandje in de Hofvijver en eindigt in de Ambassadewijk. Onderweg kom je van alles tegen. En besteden we ook aandacht aan de achterkamertjes van de politiek.

 

Kaart

  • Alles
  • 2022
  • lezing
  • OPEN INLOOP
  • politiek
  • protest
  • tentoonstelling
  • tot 18-7

Verdieping

Gemeente Den Haag

Wil je zelf een demonstratie houden? Of ben je gewoon geinteresseerd in de regels rond om demonstreren? Kijk op www.denhaag.nl

Artikel bij Den Haag Centraal

Bij Den Haag Centraal is de tekst Vormen van Protest verschenen. Zie de website 

Disclaimer

Op dit moment wordt er regelmatig geprotesteerd in Den Haag. Daardoor kan het zijn dat je tijdens deze tour een demonstratie én politie tegenkomt. Luister altijd naar de aanwijzingen van de politie.

Meer activiteiten Maand van de Architectuur

Wil je nog meer zien of doen in het kader van de Maand van de Architectuur? Tussen 21-8 en 21-9 publiceren we elke week in Den Haag Centraal een nieuwe, bijzondere, route om te lopen of te fietsen. Of kijk op www.dvda-denhaag.nl

Hoe werkt het?

Loop of fiets met de kinderen langs de speeltuinen. En speel!

Scan bij elke stop de QR code op de grond ( of selecteer hier op de website het juiste nummer / gebouw) voor iets meer informatie over de speeltuin of andere activiteiten in het kader van de Maand van de Architectuur.

Mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Den Haag, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds 1818 en BNA en vele anderen.