Maquette Central Innovation District (CID)


Organisatie: Gemeente Den Haag

28 mei tot 22 juni te zien in Atrium Stadhuis

Inloopmomenten voor vragen: 4 juni 2024 van 12.00 tot 13.00 uur, 5 juni 2024 van 09.00 tot 10.00 uur en 6 juni 2024 van 15.30 tot 16.30 uur

Adres: Spui 70


Van 28 mei tot en met 21 juni 2024 kunt u in het Atrium Den Haag de maquette zien van het Central Innovation District (CID). De maquette laat zien wat tot 2040 de plannen zijn voor de ruimte buiten en de nieuwe gebouwen in de verschillende deelgebieden: Den Haag Centraal, Laan van NOI, Beatrixkwartier-Bezuidenhout-West en Laakhavens Hollands Spoor.

Fietstocht in samenwerking met Vrienden voor Den Haag

Op zondag 9 juni zijn er twee fietstochten door het CID. Geef je op via:


Meer informatie over het CID

Steeds meer mensen willen wonen, werken en ontspannen in Den Haag. Daarom maakt de gemeente in het CID ruimte voor toekomstige en huidige inwoners, studenten, ondernemers, professionals en bezoekers. De komende 20 jaar komen er 20.500 nieuwe woningen, nieuwe kantoren en voorzieningen. Met meer groen in de buitenruimte en plekken om elkaar te ontmoeten. Er komt een bijzondere mix van rust, sfeer en drukte. De gemeente bouwt niet zomaar woningen, kantoren en voorzieningen, maar bouwt wijken met Haagse karakters. Voorzieningen, zoals zorg, winkels, sport, cultuur en parken, zijn in 15 minuten te bereiken. Lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer.

Meer ruimte voor voetgangers en fietsers

De gemeente zet in op duurzaamheid en gaat anders om met energie en verkeer. De voetganger en de fietser komen op 1. Er komen prettige wandel- en fietsroutes en nog betere aansluitingen met het openbaar vervoer. Zo worden de straten veiliger, gezonder en schoner. En is er meer ruimte voor groen en natuur, waardoor het gebied fijn en aantrekkelijk wordt om te bewegen, spelen en ontspannen. 

Economische vernieuwing

Als (inter)nationale kennisstad gaat de gemeente voor economische vernieuwing. In het gebied zijn al veel grote en kleine bedrijven, kennisinstellingen, non-gouvernementele organisaties (ngo’s), onderwijs- en onderzoekinstellingen, start-ups, scale-ups en overheidsorganisaties. De gemeente wil de aantrekkingskracht voor talent, bedrijven en kennis versterken, waardoor nieuwe banen ontstaan. Door deze combinatie kunnen ook toekomstige generaties wonen, werken, leren en ontmoeten in het CID. Samen met de stad werkt de gemeente aan de ontwikkeling van een gebied dat de economische concurrentie met het buitenland aankan.

Meer informatie over het CID leest u op de pagina: www.denhaag.nl/cid.