‘The Penthouse’ in de Haagse Toren – open huis

  • 11.00 – 16.00 uur Open Huis
  • Rijswijkseplein 786, Den Haag
  • OV: Station Hollands Spoor

De Haagse Toren, in de volksmond ook wel Het Strijkijzer genoemd, is een wolkenkrabber bij Den Haag Hollands Spoor. Geïnspireerd op het Flat Iron Building van New York is deze wolkenkrabber op een zeer kleine driehoekige kavel gebouwd. Daarom won het gebouw internationale Emporis SkyScraper Award. In 2014 is het gebouw opgenomen als een van de grote torens van de wereld bij de World Federation of Great Towers.

Architect Paul Bontenbal van AAArchitecten zag de potentie van deze plek en initieerde de bouw. De Haagse Toren biedt ruimte voor wonen, werken en uitgaan. Er verblijven studenten in studio’s, maar ook vele expats in de hoger gelegen (luxere) appartementen. Helemaal bovenin is The Penthouse restaurant & skybar gevestigd. Op de 40e verdieping zijn zes luxe business suites, op de 41e een veranda café en op de 42e het restaurant. Op de Dag van de Architectuur kunt u de 41e en 42e verdieping bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de zee!

Naast het gratis bezoek, een kijkje achter de schermen en uitleg over het gebouw, kunt u op deze dag ook als aanbieding koffie/thee + gebak voor € 6,00 bestellen.