Impressie Dag van de Architectuur Den Haag 2017

Kennis maken met bijzondere gebouwen

Bestuur en organisatie van de Dag van de Architectuur Den Haag danken alle enthousiaste vrijwilligers, medewerkers van gebouwen, architecten, fotografen, organisaties en sponsoren!

We kijken terug op een mooie Dag van de Architectuur in Den Haag op 20 mei 2017 met als thema ‘Grenzeloze Kennisstad’. Bezoekers konden kennis maken met bijzondere gebouwen, innovaties als 3D printen en lasersnijden en ontwikkelingen in de stad waarbij ook de kennis van bewoners actief ingezet wordt. En in de lezingenreeks ‘Van Ambtenarenstad naar Kennisstad’ werd kennis overgedragen over allerlei verschillende aspecten van de kennisstad. Bekijk hier de filmpjes van de interessante lezingen. Ook bezochten veel mensen de tentoonstellingen ‘Buildings are not Boring’, ‘Who Cares’, Rijk aan Ontwerpkracht’ en ‘a Home away from Home’.

Foto’s beeldverslag: Ronald Schlundt Bodien, Paul de Vries en deelnemers

Dit zijn de winnaars van de fotowedstrijd (<18)

Jury: Opzet wedstrijd bijzondere gebouwen had als doel om anders te kijken naar de eigen omgeving. Dat doel is bereikt. We hebben veel verschillende invalshoeken gezien! Gefeliciteerd. Bekijk de winnende foto’s in het Juryrapport Winnaars DvdA 2017

Eerste prijs 9 – 12 jaar: Gemmy met foto Stadhuis
Eervolle vermelding: Dinand Koekoek met foto Megastores
Eerste prijs 13-15 jaar: Janne Koekoek met foto Den Haag Centraal
Eerste prijs 16-18 jaar: Joris van den Einden met foto Electriciteitsfabriek

Een onbekend stukje Tweede Kamer ging open tijdens de Dag van ...

De Eiffeltoren van 'Nederland'. Zo noemde de Rijksbouwmeester ooit het depotgebouw van het Rijksarchief. Bij uitzondering mochten bezoekers op de Haagse dag van de architectuur er een kijkje nemen. De enorme gietijzeren constructie staat tegenwoordig leeg. Wel zijn er kantoren omheen gebouwd voor ambtenaren van de Tweede Kamer.

Geplaatst door Tweede Kamer der Staten-Generaal op zaterdag 20 mei 2017