HaAC Fietstour – LIAG architecten en bouwadviseurs

  • Fietstocht start om 11:15 uur
  • Fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur
  • Maximaal 30 deelnemers
  • Inschrijven noodzakelijk
  • Kosten: gratis!
  • Adres: Lange Voorhout 102, Den Haag (Onze Ambassade)
  • Neem je eigen fiets mee

Inschrijven rondleiding

Fietsexcursie Dag van de Architectuur Den Haag: 100 jaar LIAG
Dit jaar viert het Haagse architectenbureau LIAG haar honderdjarige jubileum. Al een eeuw lang is het bureau toegewijd aan het realiseren van duurzame, flexibele en toekomstbestendige gebouwen.
LIAG is in 1919 opgericht door Dirk Roosenburg, tijdgenoot van architecten als Dudok, Oud en Rietveld. Zijn visie was niet anders dan die van LIAG vandaag: gebouwen ontwerpen die mensen gelukkig maken en waarde toevoegen aan de maatschappij. Veel van zijn gebouwen zijn inmiddels rijksmonument, waaronder het voormalig hoofdkantoor van Philips en de Lichttoren in Eindhoven en het Apollo House in Amsterdam. Ook Den Haag kent vele gebouwen die door LIAG zijn gemaakt: villa Windekind, het voormalige Hoofdkantoor KLM (nu Plesmangebouw) en het Provinciehuis. Recentere projecten zijn o.a. de Veiligheidspost Laakhaven, ROC Mondriaan en het Voedingscentrum. In totaal zijn er wel meer dan 30 projecten in de hofstad gerealiseerd.

100 JAAR Liefde, Innovatie, Architectuur en Geluk
De fietstour brengt je langs een selectie van beeldbepalende gebouwen van LIAG:  zowel uit de beginjaren van de hand van Dirk Roosenburg als uit de recentere jaren van LIAG. Tijdens deze fietstour kijken we niet alleen naar het exterieur, zo bezoeken we het Plesmangebouw en het Voedingscentrum van binnen. Tourgids is Erik Schotte (directie en partner LIAG) die vanuit zijn persoonlijke binding met de Haagse stad een toelichting zal geven op de gebouwen. Wat kenmerkt de gebouwen van LIAG? Hoe creëer je architectuur van geluk?

Lees ook het artikel over LIAG  in onze festivalkrant.