Amare – Centraal Punt DVDA 2023


Ontwerp:  NOAHH | Network Oriented Architecture ism Jo Coenen Architects & Urbanists en NL Architects

10.00-16.00 uur open voor publiek, Amare is het centrale punt op de Dag van de Architectuur Den Haag 2023. Zie hieronder voor het hele programma.

Om 11:00, 12:00, 14:00 en 15:00 starten er rondleidingen in Amare. Er is plek voor maximaal 20 personen per groep, inschrijving kan alleen op de dag zelf via inschrijflijsten bij de kassa. Inschrijven kan tot uiterlijk tot 15 minuten voor aanvang rondleiding. De rondleidingen zijn vandaag gratis. Vol = vol!

Spuiplein 150


Amare is het nieuwe huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting aan het Spuiplein in Den Haag. Gedurende de hele dag zijn hier activiteiten te doen en is het gebouw te beleven. Wil je weten hoe dit gebouw tot stand kwam kijk dan hier: https://www.amare.nl/nl/pQgOkCm/hoe-amare-tot-stand-is-gekomen.


Programma Tribunetrap:

9.30  Inloop met muziek en dans 

10.00 Openingslezing (architecten Amare en wethouder van Asten)

11:30 Voorstelling balletschool Sharon Kleinegris (5 stukjes dans, min. 20)

13:00 Woodstreet Big Band set 1 (30 min)

14:00 Woodstreet Big Band set 2 (30 min)

15:00 lezing Consent-methode & Groene Mient door: Arie Visser bewoner Groene Mient

16:00 afsluitend Stadgesprek over plinten (Platform STAD ism netwerk Spreeek) 

De stad draait om plinten. Wat gebeurt er op ooghoogte?  Stadsgesprek over de relatie tussen ontwerp en toegankelijkheid – “De stad op ooghoogte” – Lees hier meer.

17:00 afsluitende borrel 

Programma Kunstenplein:

*Expositie Plinten

Kinderen uit de Schilderswijk, Transvaal en Laak hebben zich gestort op de stad op ooghoogte. Met behulp van 2d en 3d modellen hebben ze de plinten in hun eigen wijk geïnterpreteerd. Wethouder Robert van Asten opent de tentoonstelling om 11.00 uur. zie: link

* Expositie ‘Rooting Amare’

Programma hele gebouw:

*Rondleidingen

Er zijn gedurende de hele dag rondleidingen door Amare. 

*Expositie ‘Hugging Amare’

De tentoonstelling ‘Hugging Architecture’ is op verschillende plekken in het gebouw te vinden, een tentoonstelling die uitnodigt om Amare op een onconventionele manier te beleven.

*Expositie: CID maquette

De stad staat aan de vooravond van grote veranderingen. De CID maquette maakt deze veranderingen op een toegankelijke wijze inzichtelijk. 

*De Haagse mixer – Hoe ziet Den Haag eruit in 2050 als jij aan de knopen zit? 

12.00 en 14.00 voorinschrijving aan te raden, niet verplicht

Bepaal in dit spel zelf hoe Den Haag er in 2050 uit komt te zien. In een aantal sessies met deskundige begeleiding maak je plannen voor Den Haag in 2050.