Stad van democratie en protest

Stad van Protest 

Als politieke hoofdstad én stad van Vrede en Recht trekt Den Haag protest aan. Vaak zijn het doodnormale plekken; Van buitenaf of op een normale dag niks vreemds aan. Op andere dagen staat het vol, worden er leuzen gescandeerd, met vlaggen gezwaaid of toespraken
gehouden. Heel soms loopt het uit de hand. Dan grijpt de ME in, galopperen er paarden door de stad of rijdt een waterkanon langzaam een veld op.

 

 

Stad van Politiek

Tegelijkertijd spreken politici en lobbyisten in Den Haag af. In vergaderzalen en achterkamertjes worden deals gesloten of verbroken wat in de Tweede Kamer niet rond kwam. Ook zitten in Den Haag machtige organisaties die opkomen voor de belangen van hun leden zoals de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Deze week maak je met Stad van politiek en protest een reis die begint bij het eilandje in de Hofvijver en eindigt in de Ambassadewijk. Onderweg kom je van alles tegen. En besteden we ook aandacht aan de achterkamertjes van de politiek.

 

Kaart

  • Alles
  • Democratie en protest

Verdieping

Gemeente Den Haag

Wil je zelf een demonstratie houden? Of ben je gewoon geinteresseerd in de regels rond om demonstreren? Kijk op www.denhaag.nl

Artikel bij Den Haag Centraal

Bij Den Haag Centraal is de tekst Vormen van Protest verschenen. Zie de website 

Disclaimer

Op dit moment wordt er regelmatig geprotesteerd in Den Haag. Daardoor kan het zijn dat je tijdens deze tour een demonstratie én politie tegenkomt. Luister altijd naar de aanwijzingen van de politie.

Mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Den Haag, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie,  BNA en vele anderen.