Wonen in de binnenstad – Stadswandeling Vrienden van Den Haag

  • Stadswandeling om 11:00 uur
  • De wandeling begint bij het Atrium, duurt ruim 60 minuten en eindigt bij de Kortenaerkade. (tram 16 halte Noordwal, tram1 en bus 22 halte Mauritskade).
  • Maximaal 15 deelnemers (vooraf inschrijven)
  • De wandeling is gratis.

Inschrijven stadswandeling 11:00

Vanuit onze doelstelling ‘het bevorderen van de leefbaarheid’ is het van belang dat er in de binnenstad ook gewoond wordt. Het winkelgebied moet immers na sluitingstijd geen unheimisch verlaten gebied zijn. De gemeente promoot al lang ‘Wonen boven winkels’, maar het succes van dat project is beperkt. Het helpt ook niet als de gemeente tot verdriet van veel bewoners van de binnenstad steeds meer de regels verruimt voor de horeca wat betreft openingstijden en geluidsoverlast.

Er zijn ook lichtpunten; grote kantoorgebouwen worden immers omgetoverd tot aantrekkelijke appartementencomplexen. Vraag is wel of iedereen daar kan wonen of dat wonen in de binnenstad gezien het stijgende prijsniveau straks alleen nog voor de happy few is weggelegd.

Tijdens de wandeling bekijken wij bij aantal panden en situaties de mogelijkheden en moeilijkheden van het wonen in de binnenstad.