Rotterdamse Baan

De Rotterdamsebaan is een nieuwe weg die Den Haag en de regio beter bereikbaar maakt door de snelwegen (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag met elkaar te verbinden. Hierdoor verdeelt het verkeer van en naar de snelwegen zich beter en wordt de druk op de Utrechtsebaan minder. De stad en de regio blijven zo aantrekkelijk om er te wonen en te werken.

De Rotterdamsebaan is ongeveer 4 kilometer lang en begint bij het knooppunt Ypenburg. Vervolgens loopt de weg onder knooppunt Ypenburg en de Laan van Hoornwijck door richting de Vlietzoom. Bij het parkeerterrein van familiepark Drievliet verdwijnt de weg onder de grond. Deze tunnel, de Victory Boogie Woogietunnel, loopt onder de Vliet en een deel van Voorburg door. In de Binckhorst komt de weg weer boven de grond bij de Zonweg en sluit daar aan op de Binckhorstlaan en de Mercuriusweg.

Op zaterdag 15 juni 2019 is iedereen van harte welkom op ons werkterrein in de Vlietzoom, waar de Victory Boogie Woogietunnel begint. Ook is het deel van de Rotterdamsebaan dat onder de Laan van Hoornwijck en het knooppunt Ypenburg doorloopt open voor het publiek.

Om 10.00 uur is hier de landelijke opening van de Dag van de Bouw.