Re-Use

  • Rondleidingen elk half uur tussen 11.00 en 16.00 uur (Nederlands en Engels)
  • Graag vooraf inschrijven
  • Kosten: GRATIS
  • Stadhouderslaan 24B, Den Haag
  • OV: tram 16 en bus 24 halte Groot Hertoginnelaan

Inschrijven rondleiding 11:00

Inschrijven rondleiding 11:30

Inschrijven rondleiding 12:00

Inschrijven rondleiding 12:30

Inschrijven rondleiding 13:00

Inschrijven rondleiding 13:30

Inschrijven rondleiding 14:00

Inschrijven rondleiding 14:30

Inschrijven rondleiding 15:00

Inschrijven rondleiding 15:30

Inschrijven rondleiding 16:00

Re-use, de ontwerpopgave voor de renovatie van de bovenste verdieping van dit Nederlands herenhuis had als doel zowel het traditionele gebruik van de kamers als de ervaring van de ruimte op een efficiënte en eigentijdse manier in ere te herstellen.

Het hoofdgedeelte van het appartement omvat de woonkamer en de eetkamer. Twee symmetrisch gepositioneerde inbouwkasten, uitgevoerd in minimalistische stijl, zorgen voor alle benodigde opslagruimte. Zo herbergen deze een verborgen ijskast, opslag voor de wasmachine en boekenplanken.
Een heldere verdeling in de functionaliteit en het terugbrengen van de schaal van de ruimte zijn bereikt zonder afbreuk te doen aan het authentieke ruime interieur. De eenheid tussen de woonkamer en eetkamer blijft behouden doordat het schitterend gerestaureerde plafond zich ongehinderd door de gehele ruimte ontvouwt.

Materialisatie
De wit gestucte muren en plafonds contrasteren fraai met de betonnen structuur van de oorspronkelijke schouw en de bakstenen die ter plaatse van een muur in de eetkamer zijn onthuld. Daarnaast zijn er in de inrichting en afwerking van het interieur industriële elementen en materialen (her-) gebruikt, zoals roestvrijstalen keukenkasten, een cortenstalen kachel en houten vloerdelen met ruwe nerf.
Het resultaat is een woonervaring die de idealen van de vroeg 20e eeuwse bourgeoisie combineert met moderne high-tech en industriële ontwerpelementen, bekroond met een comfortabel binnenklimaat door de toepassing van duurzame bouwkundige principes.

Duurzaam
De volgende duurzame maatregelen zijn uitgevoerd tijdens de woningrenovatie;
– na-isolatie wanden
– plaatsingen dubbel glas
– vervangingen ketel voor HR-ECO-combiketel
– LED-verlichting
– gebruikmakend van bestaande en 2e hands materialen en meubels

Ontwerp: Global Architects