Ministerie van VWS en Ministerie van SZW – rondleiding De Resident

Uitzicht vanuit ministerie van Binnenlandse Zaken Foto: Ariadna

Ontwerp:  Soeters van Eldonk en Michael Graves, en atrium door Cepezed.

11.00 – 16.00 uur Rondleidingen doorlopend (op piekmomenten kan er een wachttijd zijn)

Rondleiding duurt 45 minuten Maximaal 10 personen per rondleiding / Also available in English

Alleen toegang met geldig legitimatiebewijs!

Adres: Parnassusplein 5, Den Haag / OV: Station Den Haag Centraal

Websites: VWS en SZW


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was gevestigd in de karakteristieke punttorens van De Resident: Helicon en Castalia. Voor de verbouwing naar ontwerp van architectenbureau cepezed, waren deze gebouwen nog gescheiden door het Parnassusplein, dit plein is na de verbouwing overkapt tot atrium.

Naast de bouw van het atrium is het interieur van De Resident aangepast door interieurarchitect Hofman Dujardin, zodat er 2.400 werkplekken ontstaan voor 2.700 ambtenaren. Het kabinet wil verschillende ministeries onder 1 dak samenbrengen, het samen huisvesten van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport in De Resident maakt onderdeel uit van dit plan.

De Resident is in 2015 officieel heropend door Z.M. Koning Willem-Alexander. Het gebouw is speciaal ten behoeve van de Dag van de Architectuur 2023 geopend voor bezoekers van de Dag van de Architectuur Den Haag. De hoogtepunten zullen zijn een bezoek aan de 4e en 20e etage met een spectaculair uitzicht.