I’M BINCK – Wandeling – UITVERKOCHT

  • Rondwandeling start om 13:00 uur
  • De rondleiding duurt ongeveer 2 uur
  • Maximaal 20 deelnemers 
  • Inschrijven noodzakelijk
  • Kosten: € 5,- (inclusief gratis drankje)
  • Adres: Saturnusstraat 60, Den Haag
  • OV: Bus 26, 28 en 46 halte Saturnusstraat

Rondleiding is VOL

I’M BINCK -hét platform van de Haagse Binckhorst- zet zich in voor de ontwikkeling van de Binckhorst tot een authentiek, circulair en inclusief gebied. Idealisme & zakelijkheid gaan hier hand in hand.

In de Saturnusstraat is deze ontwikkeling al volop zichtbaar. Tijdens de wandeling hoort u achtergrondverhalen over de bedrijven die people, planet & profit verbinden en krijgt u een beeld hoe de Binckhorst er in de toekomst uit gaat zien. We lopen door de Caballerofabriek, bezoeken de spectaculaire indoor wavepool die in ontwikkeling is, klimmen naar het dak van de parkeergarage voor een blik over het gebied en nemen een kijkje in de nieuwste industriële evenementenlocatie.

We verzamelen bij de slagboom van de Caballerofabriek. In de voormalige sigarettenfabriek werken nu zo’n 750 mensen in ruim 100 verschillende bedrijven.

U hoort o.a. verhalen over plannen voor de Titaan, de kunstenaars in Ateliercomplex De Besturing en Secrid, het succesvolle bedrijf dat in de Binckhorst groot is geworden met het ontwerp en de productie van hun wallets. Greenfox is actief op het gebied van duurzame verlichting en detacheert mensen met een voorsprong op de arbeidsmarkt.

We bezoeken de Surfpoel, de 1e indoor wavepool van Europa waar je binnenkort 24/7 kunt surfen. Architect Andy Woodcock is aanwezig en zal de plannen toelichten. Met crowdfunding is het benodigde startkapitaal opgehaald en recent zijn de benodigde vergunningen rondgekomen. Een uniek voorproefje van een attractie van formaat die in de loop van het jaar wordt geopend.

Op de kruising met de Melkwegstraat beklimmen we de trappen naar het dak van de parkeergarage. Hier vertellen we over de ontwikkelingen in het gebied. In het voormalige KPN Gebouw is de combinatie wonen & werken al realiteit. Driekwart van de 80.000m2 kantoorruimte bestaat nu uit appartementen. Apollo14 is het 3e bedrijfsverzamelpand in de straat met hoofdhuurder Q42, a happy place for nerds. Aan de overzijde de fabriek van De Vos, die duurzame watergedragen verf produceert en op de hoek koffiecorner Avicenna, met daarboven ook flexwerkplekken. We nemen even een kijkje in de nieuwste industriële locatie voor evenementen: At The Binckhorst.

Via de vernieuwde Saturnuskade lopen we naar bierbrouwerij De Kompaan, voor een afsluitend drankje. De Saturnuskade is traditioneel op Vaderdag het domein van het Bier & Braadfestival. Tijdens het festival zijn zondag 16 juni (tegen betaling) ook een aantal bedrijven in de Binckhorst te bezoeken.

De rondleiding wordt gegeven door Irmgard Bomers. Zij is schrijver, initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken) en bestuurslid van I’M BINCK. In de Caballerofabriek is haar werkplek. Op dit moment schrijft ze o.a. voor de Begraafplaats St. Barbara in de Binckhorst een boek t.g.v. het 100-jarig bestaan in 2020.