Hofjeswoningen Westeinde

  • Rondleidingen om 11:00, 12:00, 13:00 en 14:00 uur (Nederlands en Engels)
  • Rondleidingen duren 15 minuten
  • Maximaal 8 mensen per rondleiding (graag van te voren inschrijven)
  • Kosten: GRATIS
  • Westeinde 143, Den Haag
  • OV: Tram 2, 3, 4 halte Brouwersgracht. Bus 25, 50, 51 halte Brouwersgracht

Inschrijving rondleiding 11:00

Inschrijving rondleiding 12:00

Inschrijving rondleiding 13:00

Inschrijving rondleiding 14:00

In een van de oudste straten van Den Haag rehabiliteerden we drie 19e eeuwse hofjeswoningen. Uitgangspunt bij transformatie was niet om het gebouw in originele staat te herstellen, maar om voort te bouwen op de bestaande situatie. We pelden onbruikbare en vervallen bouwdelen af en voegden waar nodig een nieuwe, hedendaagse laag toe. Maximaal rendement met het beschikbare budget was het uitgangspunt.

De woningen zijn niet heel groot – daarom zit er veel denkwerk in de ideale plattegrond. We hebben de klassieke woningindeling omgedraaid – met slapen beneden en wonen boven. Zo blijft de woonverdieping vrij van verdere indeling in ruimtes voor een open plattegrond met flexibele woonruimte.

Een subtiele benadering met als resultaat een radicale transformatie – van armzalige arbeiderswoningen tot energiezuinige en comfortabele stadswoningen.

Studio Suit maakt slimme interventies met beperkt budget. Dit project past perfect in ons portfolio van herontwikkelingen en transformaties van bestaande gebouwen en stedelijk weefsel. We maken gedateerde gebouwen weer gezond en comfortabel om in te wonen en werken.