Gluren bij de innovatieve Buren van Den Haag naar Rotterdam op 17 juni

  • De excursie start om 10:30 uur in Den Haag
  • Vooraf inschrijven! (maximaal 20 deelnemers)
  • Tour duurt ongeveer 3 uur
  • Startpunt: Plein 29; 2511 CS Den Haag
  • Museumkaart nodig om de gehele nieuwbouw te zien in Mauritshuis (anders alleen foyer)
  • Vergeet niet een OV-chipkaart mee te nemen!
  • Na aanmelding wordt de route met o.a. alle adressen gemaild.

Inschrijven 10.30 uur

De Dag van de Architectuur Rotterdam organiseert samen met de Dag van de Architectuur Den Haag de excursie ‘Gluren bij de innovatieve Buren’ van Den Haag naar Rotterdam, waarbij de verschillende innovatieve oplossingen in de museumbouw van de verschillende musea aanbod komen. De tour start bij het Mauritshuis waarbij in 2014 een bijzondere innovatieve uitbreiding is gerealiseerd in de historische binnenstad van Den Haag. Het Mauritshuis is uitgebreid met een ruime entreefoyer die het schilderijenkabinet onder de straat door verbindt met het pand Plein 26.

Daarna verplaatst de groep zich met het OV naar Rotterdam om de musea in het ‘Land van Hoboken‘ te bezoeken. Er zijn rondleidingen door de Kunsthal van het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau OMA. Net zoals het Mauritshuis is de Kunsthal in 2014 heropend na een grondige renovatie en verduurzamingsslag. Ook zijn er rondleidingen door Het Nieuwe Instituut dat in 2011 grondig verbouwd is. Tijdens de tour door Het Nieuwe Instituut ga je ook op bezoek in het omvangrijke archief, waar de nadruk ligt op materiaal over de geschiedenis van het Land van Hoboken.

Het is wellicht interessant deze tour uit te breiden met de exclusieve rondleiding Boijmans Bouwt voor €6,- (hiervoor moet apart worden aangemeld via de DvdA-Rdam website!). 

Het onderkomen van Museum Boijmans Van Beuningen heeft in de loop der tijd verschillende gedaanten aangenomen en is ook nog eens flink uitgebreid. Directeuren en architecten hebben telkens weer sterke visies gehad op de optimale behuizing van de collectie. Chris Hayman, projectleider renovatie en sanering, neemt je mee op rondleiding door het bijzondere museumgebouw en blikt alvast vooruit op de grootschalige verbouwing die op stapel staat. 

Naast een mogelijk bezoek aan de andere musea in het Land van Hoboken zijn er ook nog veel meer gebouwen te bezoeken op de De Dag van de Architectuur Rotterdam.