Discussieavond – Door andere ogen

  • Dinsdagavond 2 juli 19:30
  • Locatie: Liag architecten, Koninginnegracht 97, Den Haag
  • aanmelden via lianblok@gmail.com.
  • Beperkt aantal plaatsen
  • na afloop borrel

“In het kader van ‘de Dag van Architectuur Den Haag’ hebben studenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst Den Haag bekeken ‘door andere ogen’. De studenten zijn op pad gegaan om video’s te maken van de stad bekeken door Andere ogen. De video’s geven inzicht in hoe de stad en haar vormgeving wordt beleefd. 

Enerzijds hebben de studenten zich hierbij gericht op groepen in de stad die normaal gesproken weinig worden betrokken bij de ruimtelijke ontwikkeling van de stad, zoals rolstoelgebruikers, blinden en expats. Hoe is het om de stad te doorkruizen als rolstoelgebruiker of blinde? Daarnaast wordt de wijk Kampen verbouwd, omdat het geen fijne woonplek zou zijn, maar wat vinden bewoners hiervan? 

Anderzijds bekijken hebben de studenten de stad op kritische wijze bekeken. Werkt de ‘shared space’, oftewel gedeelde ruimte, van de Grote Marktstraat wel? In hoeverre is de segregatie van Den Haag voelbaar als je tram 11 neemt? Welke toegevoegde waarde heeft de street art in de Binckhorst? Werkt de Pier van Scheveningen als publieke ruimte? En hoe gaat het er in de Scheveningse visafslag aan toe nu ook daar het toerisme oprukt?

In totaal hebben de studenten zeven video’s gemaakt waarbij ze op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen. Het vak werd begeleid door Tim de Boer (architectuurcriticus en onderzoeker) en Merel Pit (architect, journalist en redacteur) en is opgezet in samenwerking met de Dag van de Architectuur Den Haag die in op 15 juni plaatsvindt en waar het thema ‘door andere ogen’ dit jaar centraal staat.

De video’s worden tijdens een openbare filmavond op 2 juli vanaf 19:30 bij LIAG architecten en bouwadviseurs op kantoor getoond en bediscussieerd. De avond wordt afgesloten met een borrel. Aanmelden voor deze filmavond kan door een email te sturen naar lianblok@gmail.com.

Adres LIAG:

Koninginnegracht 97, Den Haag