3. De Pier

De Pier
Boulevard
Maaskant
1959-1962

2015 – verbouwing naar ontwerp Architectenbureau ZJA

Officieel net buiten de periode Post 65 en al meegenomen in de inventarisatie van de wederopbouw 1945-1965. Maar zo iconisch dat de Pier hier wel bij moet. ( red. DVDA Den Haag)

Een iconisch ontwerp van Architect Maaskant is onherkenbaar veranderd door de vele toevoegingen en uitbreidingen.

De iconische Pier van Scheveningen wordt in korte tijd grondig verbouwd en klaargestoomd voor de hernieuwde openstelling. Architectenbureau ZJA is gevraagd de vernieuwing mede te ontwerpen.

In het najaar van 2013 sloot de Pier van Scheveningen haar deuren. Een stuk Nederlands erfgoed dreigde hiermee te verdwijnen. KondorWessels Vastgoed en DanZep, samen verenigd in De Pier B.V., kochten het icoon, om van De Pier een internationale hotspot op zee te maken met een grote diversiteit aan eigentijdse en vernieuwende concepten.

In de eerste fase wordt met name aandacht besteed aan de entree, de promenade, de drie eilanden en de inpassing van een reuzenrad. Het idee hierbij is het ontwikkelen van de eigen kwaliteit van de Pier. Hierbij wordt ook bewust de verbinding naar de stad achter de duinen gezocht, terwijl op kleine schaal ook de verbinding met het strand wordt verstevigd en het aanbod afhankelijk wordt van het seizoen.

Lees meer: Wikipedia


Meer over de route

Deze tegel is een onderdeel van de Post 65 in Scheveningen tour.

Hier vindt u de gehele route