1. Walden

  • 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur
  • Rondleiding duurt ongeveer max. 45 minuten
  • Maximaal 15 deelnemers
  • Inschrijven noodzakelijk
  • Kosten: gratis!
  • Adres: Waldeck Pyrmondtkade 872

Walden is een pas opgeleverd uniek gebouw. het biedt short stay woningen, met daarbij allerlei extra functies. Het is daarnaast extra duurzaam. Tijdens de rondleiding kan de architect Dennis Hofman veel vertellen over het gebouw. Het gebouw is ontworpen door Bof Hofman Architecktenkombinatie.

WALDEN is ontwikkeld door RE:BORN:  een ontwikkelende belegger die sinds 2015 met succes vastgoedprojecten realiseert. Daarmee wil zij de Nederlandse vastgoedsector veranderen, door vrij te denken en nieuwe wegen in te slaan. De inzet van oprichters Niel Slob en Saman Mohammadi: emotionele, ecologische en economische impact maken, door verouderd vastgoed aan te pakken en te transformeren naar functievrije gebouwen – die daarmee steeds opnieuw bruikbaar zijn voor veranderende maatschappelijke wensen. Gebouwen waarmee de gebruikers en omgeving een emotionele verbinding voelen, die ecologisch gezond zijn voor mens & milieu en leiden tot een economisch (hoger) stabiel rendement en een interessante waardeontwikkeling.

Ook bij WALDEN worden deze principes toegepast. Het voormalige kantoorgebouw wordt zo aangepast dat het in de toekomst allerlei programma’s kan accommoderen. Ook wordt een verduurzamingsslag gemaakt met veel aandacht voor circulariteit; het gebouw wordt full-electric en energiezuinig en zoveel mogelijk materialen worden opnieuw gebruikt.  

Walden is ook het startpunt voor de zelf te fietsen Welstandstoer.

Reserveren: