Meer Routes

Meer routes om te ontdekken

De Nieuwe Haagse School

In 2018 bestond de architectuurstijl De Nieuwe Haagse School 100 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum maakte een groep betrokken mensen een mooi boek over de bijzondere aspecten van deze stijl. Daarnaast hebben ze diverse wandelingen uitgezet die je zelf kan lopen. Op het kaartje hierboven zie je al dat dat bijna in elke wijk van Den Haag wel kan.

Kijk op de website Nieuwe Haagse School voor de wandelingen.

Veel wandelplezier!

Art Nouveau in Den Haag

Art Nouveau was niet alleen een stijl met grote invloed op kunst en drukwerk. Ook in de Architectuur zie je die kenmerken terug. In Den Haag staan een paar prachtige voorbeelden.

En deze groep mensen heeft een route gemaakt die je zelf kan lopen. Dus print de route uit, trek de wandelschoenen aan en geniet! ( en voor de kinderen zijn er mooie kleurplaten te downloaden).

Kijk op de website Art Nouveau voor de wandeling.

Veel Wandelplezier

Schilderswijk Bewonerstours

Twee jaar terug was ‘Schilderswijk by Night’ een groot succes. De stichting BBIS toont je de andere kant van de Schilderswijk en doet dit vanuit het perspectief van haar bewoners zelf.
Ook in deze Corona tijd organiseren zij binnen de Corona beperkingen rondleidingen. waaronder ook digitaal.

Kijk op de website voor het huidige programma.

Veel plezier!

Audiotour (UN) Just peace

(UN)just Peace is een fietstour door Den Haag langs verschillende gebouwen van ( internationale) instellingen. De audiotour weeft een web van verbindingen tussen de ‘stad van Vrede en Recht’ en instelllingen en verbonden die juist gericht zijn op afschrikking, controle en oorlog. De audiotours zijn ontwikkeld door Lodovica Guarnieri voor Stroom Den Haag.

De tour begint bij station Den Haag Centraal, komt langs het Vredespaleis, Joegoslavië tribunaal en het International Criminal Court ( ICC). De tour is in het Engels.

Zie de website voor meer informatie.

Veel fietsplezier!

Wandelingen Industrieel Erfgoed

De Stichting Haagse Industrieel Erfgoed heeft in de loop van jaren een serie routes langs industrieel erfgoed samengesteld en uitgegeven in handzame brochurevorm.

Op de website zijn verschillende routes te vinden en te bestellen.

Zie de website voor meer informatie

Atlantic Wall route

Het Museon heeft een herinneringsroute gemaakt over de Atlantic Wall. Er is een wandeling (8,5 km / 3 uur) of een fietstocht (41,4 km / 4 uur). Beide routes volgen de contouren van het voormalige vestinggebied. Op de routes liggen allerlei ‘points of interest’. Met de knop rechtsboven op de digitale kaart voeg je informatielagen toe: een overzicht van de sloopgebieden, de plattegrond van de militaire vesting en van de structuren die door de Atlantikwal verloren zijn gegaan.

Zie de website voor meer informatie

Buitenkunst Den Haag

Gemeente Den Haag en Stroom Den Haag hebben samen een overzicht gemaakt van Kunst in de openbare ruimte. Bezoek alle kunst in de verschillende wijken en stadsdelen

Zie de website voor meer informatie.

Veel fietsplezier!