De nieuwe monumenten van de Schilderswijk

  • Home
  • De nieuwe monumenten van de Schilderswijk
[lab_heading title=”De nieuwe monumenten van de Schilderswijk” css=”.vc_custom_1623501196832{margin-top: -10px !important;margin-right: -10px !important;margin-bottom: -10px !important;margin-left: -10px !important;}”][/lab_heading]

De Schilderswijk staat vol stadsvernieuwing.

Maak tijdens deze wandeling kennis met de verschillende bijzondere projecten uit de stadsvernieuwing in de Schilderswijk. Tijdens de stadsvernieuwing werd er in de Schilderswijk ruimte gemaakt voor pleinen en groen. Maar ook kwamen er nieuwe scholen en nieuwe woongebouwen. Deze route laat er een aantal zien. 

 

De documentaire Schilderswijk van Henk Raaff gaat over stadsvernieuwing in de armste wijk van Den Haag. De Schilderswijk kampt met meerdere problemen, waaronder de integratie van mensen met een andere culturele achtergrond. Aan woord komen de oude en nieuwe bewoners, ondernemers, duivenliefhebbers en wethouder Adri Duivesteijn. Uitgezonden voor het eerst op 5 december 1996.

[lab_heading title=”Kaart” css=”.vc_custom_1598109542715{margin-top: -10px !important;margin-right: -10px !important;margin-bottom: -10px !important;margin-left: -10px !important;}”][/lab_heading]
  • Alles
  • Schilderswijk
[lab_heading title=”Meer activiteiten Maand van de Architectuur”][/lab_heading]

Wil je nog meer zien of doen in het kader van de Maand van de Architectuur? Kijk op www.dvda-denhaag.nl

[lab_heading title=”Hoe werkt het?”][/lab_heading]

Scan bij elke stop de QR code op de grond en lees waarom deze gebouwen geselecteerd zijn in de inventarisatie Post 65 architectuur.

[lab_heading title=”Mede mogelijk gemaakt door:”][/lab_heading]

Gemeente Den Haag, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, BNA en vele anderen.