Central Imaginary District

Central Imaginary District

De geluidswandeling ‘Central Imaginary District’ reageert op het grootstedelijk gebiedsontwikkelingsproject  ‘Central Innovation District’ (CID). Scan the QR-codes op de route en ontdek de dromen en angsten van bewoners voor de toekomst van hun stad in deze unieke geluidservaring.

De Brits-Nederlandse kunstenaar Justin Bennett heeft de geluidswandeling genaamd “Central Imaginary District” ontwikkeld. Dit project is in opdracht van Rewire festival tot stand gekomen en ging daar in 2019 in première. “Central Imaginary District” combineert veldopnames, elektronische geluiden, archiefmateriaal, interviews met bewoners en andere betrokkenen bij het grootstedelijke gebiedsontwikkelingsproject “Central Innovation District” (CID) in Den Haag.

Het CID is het gebied tussen en rondom de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI. Wat zijn de lange termijn ideeën van deze stedenbouwkundige strategie die tot ver in de toekomst reikt? Hoe verloopt het democratische proces? Laat u rondleiden door dit stukje stad dat op dit moment alleen in de verbeelding bestaat.

 

Kaart

  • Alles
  • cid

Central Innovation District

Het Central Innovation District (CID) is het economisch hart van Den Haag. Een nationaal knooppunt waar 90.000 mensen hun geld verdienen en meer dan 30.000 mensen studeren aan een betere, veiligere en rechtvaardiger wereld in een digitaal tijdperk. De komende twintig jaar komt een enorme hoeveelheid aan investeringen in dit gebied samen. Er komen 25.000 woningen bij voor 50.000 nieuwe inwoners. Er wordt gerekend op een toevoeging van 500.000 vierkante meters kantoorruimte en het verwachte aantal forensbewegingen verdubbelt naar meer dan 400.000 per dag.

Het doel is om samen met de gebruikers van het gebied te werken aan een Nieuw Den Haag. Dat zich in 2040 moet hebben ontwikkeld tot een aantrekkelijk internationaal knooppunt waar heel Den Haag de vruchten van plukt. Centraal staat het creëren van economische groei, met volop kansen voor ondernemerschap, persoonlijke groei en duurzame werkgelegenheid voor toekomstige generaties in een aantrekkelijke, leefbare en inclusieve omgeving. Meer weten?

Meer activiteiten Maand van de Architectuur

Wil je nog meer zien of doen in het kader van de Maand van de Architectuur? Tussen 21-8 en 21-9 publiceren we elke week in Den Haag Centraal een nieuwe, bijzondere, route om te lopen of te fietsen. Of kijk op www.dvda-denhaag.nl

Rewire Festival

Rewire is een jaarlijks internationaal festival voor avontuurlijke muziek. Het festival biedt een programma van wereldklasse met meer dan 100 concerten, multidisciplinaire uitvoeringen, vertoningen, lezingen en workshops. Rewire 2021 vindt plaats van 8 tot 11 april op verschillende locaties in het centrum van Den Haag. Locaties omvatten kerken, oude fabrieken en verlaten ruimtes tot de meer institutionele theaters en pop-locaties.

“Rewire maakt zijn reputatie waar als het ontdekkingsfestival van Nederland” ⭐⭐⭐⭐⭐ – NRC Handelsblad

Rewire vindt elk jaar in april plaats. Zie website voor meer informatie.

Hoe werkt het?

Loop of fiets de route. Scan bij elke stop de QR code op de grond. En luister op elke plek naar deze unieke ervaring!

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Rewire festival, Gemeente Den Haag, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds 1818 en BNA en vele anderen.