Woning Kepplerschool

  • Rondleidingen elk halfuur tussen 13:00 en 16:00 (Nederlands, Engels op verzoek)
  • Maximaal 20 personen per rondleiding
  • Vooraf inschrijven
  • Geen lift, niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. 
  • Kepplerstraat 299, Den Haag
  • OV: tram 2, 3, 4 en 12 halte Weimarstraat

Inschrijven rondleiding 13:00

Inschrijven rondleiding 13:30

Inschrijven rondleiding 14:00

Inschrijven rondleiding 14:30

Inschrijven rondleiding 15:00

Inschrijven rondleiding 15:30

Inschrijven rondleiding 16:00

De Keppler school dateert van begin 1900 en is een kluswoningproject van de gemeente Den haag. In 2014 werd de school opgesplitst in tien woningen en door de bewoners getransformeerd van klaslokaal naar woning. Alle wijzigingen aan de gevels en gemeenschappelijke ruimtes werden gezamenlijk en met de gemeente besproken. Vanaf de voordeur was iedereen vrij om invulling te geven aan het eigen interieur. Dit appartement bevindt zich in het voormalige toneellokaal op de tweede verdieping en de kap verdieping op de derde. Het interieur wordt gekenmerkt door grote geschakelde ruimtes, met veel daglicht en zichtlijnen. Vanaf de entree slingert er een route door en rondom een groot houten blok die uiteindelijk eindigt in de master slaapkamer in de nok. Het materiaalgebruik is eenvoudig. Het bestaande houten plafond en de houten dakconstructie van de zolderkap worden geaccentueerd door het eenvoudige gebruik van de toegevoegde materialen; licht gebeitst berken multiplex, beton en warmgewalst staal. Op de verdieping is er een centrale zone die de originele houten dakconstructie accentueert. Vanaf het enorme dakraam op het noorden is zowel de zonsopgang als de zonsondergang te aanschouwen.

Ontwerp: Elwin van Heyningen, &Prast &Hooft