The New Farm ism Stichting Haags Industrieel Erfgoed

  • lezing en rondleiding om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30
  • De rondleiding duurt 30-40 minuten
  • Maximaal 20 personen per rondleiding
  • Adres: Televisiestraat 2 Den Haag
  • OV: Tram 9 halte Dynamostraat en Station Moerwijk

Inschrijven rondleiding 11:30

Inschrijven rondleiding 12:30

Inschrijven rondleiding 13:30

Inschrijven rondleiding 14:30

In de Philipsfabriek uit 1958, een ontwerp van architect Dirk Roosenburg, ontstaat een internationaal centrum voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn, The New Farm. Het gebouw met zijn zeven verdiepingen van vijf meter hoog is een typisch productiegebouw met 40 cm dikke betonvloeren. Hier werden oorspronkelijk door Philips telefooncentrales vervaardigd. De Philipsfabriek is onderdeel van het industriegebied Fruitweg.

In dit gebouw kwamen de afgelopen periode ruimten voor onderzoek, innovatieve ontwikkelingen en urban farming. Hierbij valt te denken aan het kweken van zwammen op koffie-extract, het telen van insecten, zeewier en de productie van kressen. De oorspronkelijke verdiepingshoogte en de glazen wanden keerden weer terug in het nieuwe ontwerp voor transitie van architect Corine Keus.

De rondleiding gaat door het gebouw en langs de nieuwe gebruikers. Vooraf geeft Corine Keus toelichting op de transitie en Koos Havelaar, voorzitter SHIE, zal iets vertellen over de historie van het gebied en deze bijzondere fabriek.