Opbouw Sillestraat 19 – Studio Evo

  • Rondleidingen om 12:30, 13:30 , 14:30 (Engels en Nederlands)*
  • Rondleiding duurt ongeveer 20 minuten
  • Maximaal 8 deelnemers (graag vooraf inschrijven)
  • Kosten: GRATIS
  • Sillestraat 19, Den Haag
  • OV: bus 24 halte Spaarwaterstraat en bus 23 halte Theresiastraat

Inschrijven rondleiding 12:30 

Inschrijven rondleiding 13:30

Inschrijven rondleiding 14:30

In de populaire wijk Bezuidenhout heeft Studio Evo het ontwerp gemaakt voor een dakopbouw op een hoekappartement. Dit jaren dertig pand wordt uitgebreid met een prachtige ruime woonkamer waar het uitzicht reikt tot aan het Haagse Bos en een woonkeuken met zonneterras. De ambitieuze opdrachtgever gaat niet alleen voor meer ruimte, maar investeert ook in een zeer duurzame WTW-installatie van Itho Daalderop. Zo maken we echt stappen naar een duurzame woningvoorraad, ook in de bestaande stad. Dit soort appartementen hebben van origine veel kleine kamertjes en deze hoek ligt ook nog eens grotendeels op het noordoosten. De bestaande verdieping wordt straks gebruikt als slaapverdieping. In de nieuwe, goed geïsoleerde, opbouw komen juist de woonvertrekken met een enorme glazen pui op het zuidwesten. De warmte die we daar uit de zon oogsten wordt via de WTW-installatie naar alle vertrekken getransporteerd.

* openstelling afhankelijk van veilige toegang.

Ontwerp: Studio Evo