Junoblok

  • Rondleidingen om 11:00 en 13:00 uur
  • De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten
  • Kosten: GRATIS
  • Junostraat 35-37, Den Haag
  • OV: bus 26, 28 en 46 halte Zonweg en bus 23 Binckhorstlaan

Inschrijven rondleiding 11:00

Inschrijven rondleiding 13:00

Het Junoblok is het grootste kluswoningen project in Den Haag. Het voormalig kantoorgebouw uit de jaren 70 is getransformeerd in 67 kluswoningen, variërend van 55 tot 200 m2 groot, met uitbreidbare woningen op het dakniveau. Het voordeel van kluswoningen is om voor een lage prijs een grote ruimte in een bijzonder gebouw te kunnen kopen met de vrijheid om het zelf verder te kunnen inrichten. Bij het Junoblok is het ook mogelijk om keuzes te maken in de gevel, zoals meer glas, een balkon en kleuren. Hiervoor is door de architect een bouwwijzer gemaakt.

In de voorfase van het ‘klusrijp’ maken zijn alle zaken op gebouwniveau, zoals de bestemmingswijziging, de verkeersstructuur, de nutsaansluitingen en het parkeren opgelost. Aan de binnenzijde zijn galerijen aangebracht om de individuele kavels te ontsluiten. Het parkeren vindt plaats op het bestaande parkeerdek van het naastgelegen Binck Twins bedrijfsgebouw, welke met een brug is verbonden.

Enkele woningen worden opengesteld door de bewoners. De rondleiding zal na een introductie bij de hoofdentree aan de Trekvliet worden opgedeeld in kleinere groepen tot maximaal 10 personen om de woningen binnen te bekijken. Er worden 4 à 5 woningen opengesteld. Aanmelden vooraf is niet mogelijk, op de dag zelf wordt dat bepaald.

Architecten: Arvide architectuur in samenwerking met Hulshof Architecten.