House Kepplerschool

  • Guided tours every 30 minutes between 13:00 pm and 16:00 pm
  • Up to 20 people per guided tour (Dutch and English)
  • Please register in advance
  • Not accessible for disabled people
    Costs: FOR FREE
  • Kepplerstraat 299, Den Haag
  • PT: tram  2, 3, 4, 12  stop Weimarstraat

Registration guided tour  13:00

Registration guided tour 13:30

Registration guided tour 14:00

Registration guided tour 14:30

Registration guided tour 15:00

Registration guided tour 15:30

Registration guided tour 16:00

The Keppler school dates from the early 1900s and is a fixer-upper residential project run by the Municipality of The Hague. In 2014, the school was divided into ten residential units and transformed by the residents from classrooms into homes. All changes to the façades and communal areas were discussed jointly with all the residents and with the municipality. Once inside their own front door, each resident was free to design their own interior. This apartment is located in the former drama room on the second floor and the attic on the third floor. The interior is characterized by large, interlinked rooms, with plenty of daylight and vistas. From the entrance, a route winds its way through and around a large wooden block, eventually ending up in the master bedroom in the ridge of the roof. The materials used are simple. The existing wooden ceiling and the wooden roof construction of the attic are accentuated by the simple use of the added materials: lightly stained birch plywood, concrete, and hot-rolled steel. On the first floor, there is a central zone that accentuates the original wooden roof construction. Both sunrise and sunset can be admired from the enormous north-facing skylight.

Design: Elwin van Heyningen, &Prast &Hooft