iLofts – Dutch Housing Company

  • Openstelling duurzaam wooncomplex voor starters
  • Graag vooraf inschrijven
  • Adres: Calandkade 160, Den Haag
  • OV: 10 minuten loopafstand vanaf station Hollands Spoor

Inschrijven rondleiding 11:00

Inschrijven rondleiding 12:00

Inschrijven rondleiding 13:00

Inschrijven rondleiding 14:00

Inschrijven rondleiding 15:00

Urban Living iLofts aan de Calandkade in Den Haag is een innovatief woonconcept voor betaalbare starterskoopwoningen. Het design en concept zijn optimaal afgestemd op de doelgroep. ILofts is een kleinschalig, eigenwijs complex. Het bestaat uit twee stoere gebouwen met 43 koopappartementen van 40m2, twee geweldige dakterrassen waar bewoners met elkaar kunnen chillen. Ook zijn er 14 parkeerplaatsen op het maaiveld.

De studio’s in iLofts zijn precies op maat en passen dus helemaal bij de starter op de woonmarkt en zijn of haar leefstijl. Dankzij de efficiënte indeling beschikken bewoners over een woondeel met complete keuken, een luxe badkamer met toilet en een slaapdeel en indien gewenst zelfs wand, vloer en raamdecoratie. Vanaf de bank kijk je door de grote ramen zo op de Petroleumhaven.

Vanaf het dakterras is er  een mooi uitzicht op de haven en over de stad. Hier zijn trouwens ook de zonnepanelen te vinden die voorzien in de stroom die nodig is voor de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten en voor de BMW i3 elektrische deelauto.

Geïnspireerd door de toekomst. Gebouwd voor het nu. Een uniek bouwproject. Niet alleen vanwege het ontwerp en de locatie, maar ook vanwege de elektrische deelauto’s die voor de bewoners klaar staan. Het is in Den Haag voor het eerst dat Dutch Housing Company een elektrische deelauto aanbiedt bij de woningen.

De bewoners van iLofts kunnen de volledig elektrische deelauto tegen een variabel tarief benutten. Op het dak van het complex liggen zonnepanelen. Die voeden de accu’s. Zo voorziet iLofts de auto’s op een duurzame wijze van energie.

Voor BMW is het project geen eenmalig probeersel en al helemaal geen toevalstreffer. Het sluit juist perfect aan op de visie voor stedelijke mobiliteit in de toekomst. BMW heeft een toekomstvisie ontwikkeld voor duurzame e-mobility en het delen van auto’s. In combinatie met innovatieve projectontwikkeling kunnen steden niet alleen autovriendelijk zijn, maar ook mensvriendelijk en leefbaar blijven. “BMW Group zoekt juist samenwerking om duurzame, stedelijke oplossingen voor e-mobility te realiseren.”; Neil Fiorentinos, Managing Director BMW Group Nederland.