Documentairefilm binckhorst van Wilma Marijnissen en Marsel Loermans. 22 mei

Op dinsdag 22 mei wordt de speciale editie van de documentaire binckhorst getoond, een compilatie van fase 1 en 2. De film wordt voorafgegaan door een inleiding over de aanleg van de Rotterdamsebaan en na afloop een toelichting van Wilma Marijnissen en Marsel Loermans, de makers van de film. binckhorst is een documentaireserie die twaalf jaar lang de bedrijven en bewoners van het binnenstedelijk industrie- en bedrijventerrein de Binckhorst volgt. Hoe gaan de bewoners om met alle kleine en grote veranderingen binnen dit karakteristieke Haagse gebied. Traditie versus vooruitgang, identiteit versus progressie? Graag aanmelden, klik hier.
De Binckhorst wachtte al meer dan tien jaar op een metamorfose. De gemeente Den Haag had grootse plannen met de Binckhorst. Het masterplan uit 2006 met 7000 woningen, 200.000 m2 kantoorruimte en een groot stadspark bleek veel te ambitieus. Mede door de economische crisis trokken de projectontwikkelaars zich terug en werd het plan afgeblazen. Vanaf 2011 zette de gemeente Den Haag in op organische groei. De aanleg van de Rotterdamsebaan was wel een vaststaand feit. Inmiddels is particulier initiatief mede de oorzaak van diverse ontwikkelingen. De Binckhorst transformeert langzamerhand van karakteristiek industrie- en bedrijventerrein naar een woon- en werkgebied.
De driedelige documentaireserie binckhorst volgt de bewoners van het gebied . Wie of wat bepaalt de dynamiek op dit bedrijventerrein? De serie beslaat drie perioden: 2008–2014, 2015-2017 en 2018–2021. Dat is voor, tijdens en na de bouw van de Rotterdamsebaan.
Hoe vergaat het de bedrijven tijdens de ontwikkelingen. Houden ze stand of geven ze op. Hoe vinden de nieuwe bewoners hun weg? De Binckhorst zal altijd blijven bestaan. De vraag is alleen: in welke vorm?
  • Adres:  Binckhorstlaan 340, Den Haag (Trefpunt Rotterdamsebaan)

Programma

  • 17.30 uur inloop
  • 18.00 uur toelichting over de aanleg van de Rotterdamsebaan
  • 18.15 uur documentaire binckhorst
  • 19.15 uur toelichting over de documentaire door Wilma Marijnissen en Marsel Loermans
  • Aansluitend borrel

De film is vrij toegankelijk, aanmelden is aanbevolen, klik hier – maximaal 50 plaatsen.