De Componist – Woonzorg Nederland

  • Rondleidingen om 11:30, 12:30 en 13:30 (Engels en Nederlands)
  • Kosten: GRATIS
  • Robert Stolzplantsoen, Den Haag
  • OV: tram 3 halte Muurbloemweg

Inschrijven rondleiding 11:30

Inschrijven rondleiding 12:30

Inschrijven rondleiding 13:30

In het beboste Wijndaelerplantsoen tussen de Laan van Meerdervoort en de Mozartlaan te Den Haag ligt het seniorencomplex De Componist. De bouwvolumes zijn zo ontworpen, dat het zicht op de bomen van het plantsoen langs de Laan van Meerdervoort behouden blijft. Boven de lagere delen van het complex zijn de bomen zichtbaar en de grote, centrale poort geeft direct doorzicht naar het bos. Groengrijze leien en aardetinten plint geven het plan een natuurlijke uitstraling, waardoor het moeiteloos samengaat met de groene omgeving. Het plan is opgedeeld in een aantal volumes die in lengte en hoogte van elkaar verschillen. Hierdoor wordt de visuele relatie met het groen vanaf de Mozartlaan in stand gehouden. De poort in het ontwerp zorgt voor het doorzicht op maaiveldniveau en vormt een openbare voetgangersroute van de Mozartlaan door het plantsoen naar de Laan van Meerdervoort. Het appartementencomplex bestaat uit een robuuste buitenschil die het woonprogramma omvat. Door de balkons een afwisselende hoek t.o.v. de gevel te geven, ontstaat er een levendigheid in vorm en reflectie, binnen de strakke leistenen omhulling.

Architect: HVE architecten