Campus Den Haag Universiteit Leiden, Wijnhaven

  • Rondleiding start om 11.00 uur en 12.00 uur 
  • 15 min voor start tour melden bij de balie en daar wachten op de gids
  • Vooraf inschrijven 
  • Rondleiding duurt ongeveer 45 minuten
  • Maximaal 20 personen per rondleiding
  • Adres: Turfmarkt 99, Den Haag
  • OV: Station Den Haag Centraal

Inschrijven rondleiding 11:00 (vol) 

Inschrijven rondleiding 12:00

De nieuwe locatie van Campus Den Haag in het getransformeerde gebouw van het ministerie van Binnenlandse zaken, geeft studenten en medewerkers van De Universiteit Leiden een bijzondere studeer- en werkplek midden in het centrum van Den Haag. Het onderwijs sluit nauw aan op de thema’s die de stad Den Haag kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en International Governance.

Studio Leon Thier maakte met medewerking van StudioLEFT het interieurontwerp voor de Campus Den Haag,  waarin ontmoeting centraal staat. De blikvanger in de riante entreehal, een brede tribunetrap waarop debatten en samenkomsten kunnen worden georganiseerd, getuigt hiervan. De trap vormt een open verbinding met het studielandschap op de hoger gelegen verdiepingen.

Bijzonder is dat het studielandschap rondom een centrale, groene en zonnige binnentuin ligt waardoor je een heus campus-gevoel ervaart. Kenmerkend in het interieur is de toepassing van bamboe voor wanden, kozijnen en maatwerkmeubels: zo wordt warmte toegevoegd aan de lichte basis van het door Geurst & Schulze architecten ontworpen casco. Diverse losse meubels zorgen voor kleur en oriëntatie binnen het geheel en geven sfeer aan de ruimtes. Eén van die sfeervolle ruimtes die je zeker niet mag missen tijdens het bezoek aan de campus is het grote auditorium: je waant je gegarandeerd weer helemaal student!

Het project won recent de architectuurprijs de Nieuwe Berlagevlag

De rondleidingen worden verzorgd door de interieurarchitecten van Studio Leon Thier/StudioLEFT, Floor Thier en Evelyne Lankhorst.