De Binck en Binck Eiland

  • Rondleidingen om 12:00 en 13:00 uur
  • De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten
  • Maximaal 25 personen per rondleiding (graag van tevoren inschrijven)
  • Kosten: GRATIS
  • Binckhorstlaan 401 – 403, Den Haag
  • OV: bus 26, 28 en 46 halte Zonweg en bus 23 Binckhorstlaan

Inschrijven rondleiding 12:00

Inschrijven rondleiding 13:00

Binck Eiland is industrieel, rauw & hip Haags. Maar het wordt ook comfortabel, aangenaam en ontspannen wonen. Het ligt immers aan het water tussen de Binckhaven, de Trekvliet en het groene Voorburg. Het nieuwe Binck Eiland is straks nergens mee te vergelijken. Binck Eiland wordt een van de eerste duurzame woonbuurten in het gebied dat tot voor kort het domein van grote bedrijven was en het ligt vlak bij het centrum van Den Haag.
Het voormalige SDU-kantoorgebouw van 9 verdiepingen aan de Binckhorstlaan, omgedoopt tot “De Binck”, wordt getransformeerd tot een prachtig en modern Haags appartementengebouw. Door de toevoeging van ‘de duikplank’ aan het ontwerp heb je ook hier fenomenale uitzichten over de stad.
Om ruimte te maken voor deelproject “Binck Plaats” met 46 herenhuizen, is de achterliggende SDU-drukkerijhal volledig gedemonteerd en deze zal straks elders worden opgebouwd. De vrijgekomen betonnen vloeren van de drukkerijhal worden weer gebruikt als fundament en vloer voor de parkeergarage.
Laat de architect je meenemen op avontuur en kom zelf Binck Eiland ontdekken, zowel live als virtueel, op de Dag van de Architectuur.

http://www.kraaijvanger.nl/nl/projecten/1521/de-binck-van-werken-naar-wonen/