Ideeenwedstrijd Dag van de Architectuur Den Haag

Ideeënwedstrijd:
Den Haag als
Innovatieve Woonstad

Stel je voor dat je zelf mag kiezen hoe, met wie en waar je in Den Haag wilt wonen. Hoe ziet dat er dan uit? Hoe groot moet je huis zijn? Heb je aan een grote ruimte genoeg? Wat is de belangrijkste ruimte? Wil je samen met je vrienden wonen? Met je hele familie? Of helemaal alleen? En waar moet je huis komen? In zee? Tussen hoge wolkenkrabbers of bovenin een boomhut? Laat het ons weten via onze ideeënwedstrijd.

Help Den Haag met jouw slimme woonidee of fantastische woondroom!

Slimme ideeën en fantastische dromen

Den Haag zoekt slimme ideeën en fantastische dromen, want ze staat momenteel voor een enorme opgave. Steeds meer mensen zoeken hier een woning. Maar waar is er voor al die mensen plek? Het huidige woningaanbod is niet toereikend. Er moeten veel nieuwe woningen worden bijgebouwd. Helaas is de ruimte in Den Haag beperkt, omdat de stad ingesloten ligt tussen de zee en de omringende gemeenten.

Tegelijkertijd wordt het met al die nieuwe inwoners steeds drukker in de stad. Hoe blijft Den Haag een fijne woonstad? Nu en in de toekomst? Wat zijn de woonwensen van haar inwoners? Wat is voor hen een fijne plek om thuis te komen?

Voor iedereen: jong en oud, professional of niet

De Dag van de Architectuur Den Haag vindt deze vragen zo belangrijk dat dit jaar het thema ‘Innovatieve Woonstad’ is. Daarnaast geloven wij dat jij als (wens)inwoner van Den Haag de aangewezen persoon bent om hierop antwoord te geven. Daarom roepen we je op om jouw woondroom of idee in te sturen voor onze ideeënwedstrijd. Iedereen kan meedoen.

En win de ideeënwedstrijd van de Dag van de Architectuur Den Haag 2018.

Vak- en publieksjury

Alle inzendingen worden eerst beoordeeld door een vakjury bestaande uit Adri Duivesteijn (voorzitter), Tracy Metz (journalist, auteur en presentator), Rosalie de Boer (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Tim de Boer (secretaris).

De juryleden loven drie geldprijzen uit – ter beschikking gesteld door gebiedsontwikkelaar BPD – binnen drie categorieën: €250,- voor jeugd (tot 16 jaar), €500,- voor ontwerpers (architecten en stedenbouwers) en €500,- voor anderen. De winnaars mogen hun idee voorafgaand aan de opening van de Dag van de Architectuur presenteren aan een groot publiek.

Daarnaast worden tijdens de Dag van de Architectuur op 2 juni 2018 alle plannen tentoongesteld in het atrium van het Stadhuis en beoordeeld door het publiek. Aan het einde van het ochtendprogramma wordt een publieksprijs van €500,- door Phlip Boswinkel van Local uitgereikt.

Criteria

Om mee te kunnen doen, hebben we een aantal voorwaarden opgesteld:

  • je hebt een je woondroom of idee voor Den Haag
  • je dient je woondroom of idee voor 30 april 2018 in via het formulier op onze website
  • jouw inzending bestaat uit:
    • 1 beeld, bestaande uit een (foto)collage, tekening, etc. (min. 300 dpi A5, max. 5 MB)
    • ingevuld onlineformulier, inclusief een toelichtende tekst van 150 tot 300 woorden

Vragen

Heb je vragen?
Neem dan contact op met
Tim de Boer (tim@dvda-denhaag.nl)
of Merel Pit (merel@dvda-denhaag.nl).

Deadline:
30 april

Succes!

Sponsoren

De ideeënwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door: