De Zuid Scheveningen – Open bouwplaats

  • 10.00 15.00 uur open bouwplaats (Dag van de Bouw)
  • Aannemer: Van Wijnen West
  • Adres: Houtrustweg, Den Haag
  • OV: Bus 22 halte Zuiderstrandtheater

De Zuid wordt de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd. In opdracht van MRP Development bouwt Van Wijnen het eerste deelplan ZuidDuin. Dit zijn 85 appartementen (52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen) met uitzicht op zee, strand en duinen en 14 eengezinswoningen in het beschutte binnen gebied. Pal achter de duinen van het stille Zuiderstrand. Vlakbij de levendige kades en leuke restaurantjes rond de haven. Op De Zuid woont men straks letterlijk aan de ‘zonnige zijde’ van Den Haag, aan de gezellige haven en het prachtige Zuiderstrand.

Eind maart 2016 is Van Wijnen Dordrecht gestart met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van het project zal naar verwachting derde kwartaal 2017 plaatsvinden. Organisatie Dag van de Bouw

Rondje Scheveningen Haven: het bezoek aan bouwplaats De Zuid kan makkelijk worden gecombineerd met een rondleiding door het nieuwe Nationaal Topzeilcentrum, kijk hier voor meer informatie en een rondleiding door de Visafslag, kijk hier voor meer informatie. En met een wandeling langs Penthouses en Pakhuizen in Schevningen Haven om 12.00 uur, kijk hier voor meer informatie.