UrbanFarmers – rondleiding**

– 11.00 – 17.00 gratis toegang en Farmersmarket doorlopend  (Met verse groenten van UrbanFarmers en verschillende lokale en duurzame ondernemers)
– 11.30 en 15.00 uur KidsTour** (30 min) <17 jaar €5, >16 jaar €7,50 Reserveren klik hier
– 12.30 en 15.15 uur Vertoning Docu Vliegend Voedsel met aansluitend debat Hollands Wild
– 14.00 en 16.00 uur BackstageTour** (45 min) Volwassene: €10,00 <17 jaar €7,50 Reserveren klik hier

  • **Reserveren rondleidingen noodzakelijk
  • Maximaal 15 personen per rondleiding
  • UrbanFarmers zit op de zesde verdieping en het dak. Bereikbaar via lift. Helaas is de dakkas niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers.
  • Adres: Televisiestraat 2 Den Haag
  • OV: Tram 9 halte Dynamostraat en Station Moerwijk

De unieke stadsboerderij UrbanFarmers produceert ultra verse groenten en vis op het dak! Doormiddel van een aquaponics systeem gebruiken ze het afvalwater uit de viskwekerij als meststof voor de planten. De planten kunnen het water zuiveren dat vervolgens weer wordt hergebruikt voor het kweken van vis.  ‘Niets is meer lokaal en vers, dan het voedsel gekweekt op je eigen balkon.

UrbanFarmers ligt op het dak van een kenmerkend gebouw in Den Haag; het voormalige Philips telecommunicatie gebouw uit 1950. Ontworpen door de grootvader van Rem Koolhaas. Het gebouw is nu door de Gemeente Den Haag gedoopt tot “The New Farm” UrbanFarmers is de eerste van een reeks van nieuwe huurders die het gebouw transformeren in een urban farming hotspot. Het ontwerp van UrbanFarmers is gedaan door Space & Matter .

Rooftop Farm

© Urban Farmers

Bewaren

Bewaren

Bewaren