Universiteit Leiden, Campus Den Haag Wijnhaven – rondleiding

  • 11.00 – 16.00 uur (20 mei) start rondleiding elk uur
  • Rondleiding duurt 40 minuten
  • Maximaal 20 personen per rondleiding
  • Adres: Turfmarkt 99 Den Haag
  • OV: Station Den Haag Centraal

De nieuwe locatie van Campus Den Haag in het getransformeerde gebouw van het ministerie van Binnenlandse zaken, geeft studenten en medewerkers van De Universiteit Leiden een bijzondere studeer- en werkplek midden in het centrum van Den Haag. Het onderwijs sluit nauw aan op de thema’s die de stad Den Haag kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en International Governance.

Studio Leon Thier maakte met medewerking van StudioLEFT het interieurontwerp voor Universiteit Leiden waarin ontmoeting centraal staat. De blikvanger in de riante entreehal, een brede tribunetrap waarop debatten en samenkomsten kunnen worden georganiseerd, getuigt hiervan. De trap vormt een open verbinding met het studielandschap op de hoger gelegen verdiepingen.

Bijzonder is dat het studielandschap rondom een centrale, groene en zonnige binnentuin ligt waardoor je een heus campus-gevoel ervaart. Kenmerkend in het interieur is de toepassing van bamboe voor wanden, kozijnen en maatwerkmeubels: zo wordt warmte toegevoegd aan de lichte basis van het door Geurst & Schulze architecten ontworpen casco. Diverse losse meubels zorgen voor kleur en oriëntatie binnen het geheel en geven sfeer aan de ruimtes. Eén van die sfeervolle ruimtes die je zeker niet mag missen tijdens het bezoek aan de campus is het grote auditorium: je waant je gegarandeerd weer helemaal student!