Bazaar of Ideas & The Student Hotel – rondleiding

  • 11.00 – 16.00 uur (20 mei) start rondleiding elke 30 minuten
  • Rondleiding duurt 20 minuten
  • Maximaal 15 personen per rondleiding
  • Adres: Hoefkade 9 Den Haag
  • OV: Station Hollands Spoor (HS)

Den Haag is een stad met veel monumentale gebouwen en baanbrekende internationale besluitvorming. In 2014 transformeerde The Student Hotel een verlopen winkelcentrum en een verzorgingstehuis nabij het voormalige red light district in een multifunctionele Bazaar of Ideas met werkruimten en faciliteiten voor ontmoeting en kennisuitwisseling respectievelijk The Student Hotel, met studie- en ontspanningsruimten en 309 hotelkamers.

Tijdens de Dag van de Architectuur kun je een kijkje nemen in de Bazaar of Ideas. In de traditie van de Oosterse markten, is de Bazaar of Ideas een ontmoetingsplaats voor mensen uit verschillende disciplines en van over de hele wereld. Op deze plaats komen nieuwe brainwaves tot stand en worden verrassende verbanden gelegd tussen verschillende culturen en leeftijden. Het casco is gerenoveerd door Arjan Eland, architecten & ingenieurs. Het interieur is ontworpen door .Kimmik.

Ook voert de rondleiding door de ontmoetingsruimten van The Student Hotel, waar jongeren kunnen biljarten, fitnessen, tv kijken en natuurlijk studeren. De eindeloze hoeken en gaten zijn gevuld met ingewikkelde details, die opvallen als je door het doolhof van slim geplaatste scheidingswanden loopt. Zo is er een verfijnde en toch comfortabele ruimte om te studeren en te werken ontworpen. Het interieur van The Student Hotel is ontworpen door .buro StAAT. De herbestemming van het voormalig verzorgingshuis is ontworpen door .HVE architecten.

Lees meer over de transformatie van The Student Hotel in het artikel Verzorgingshuis krijgt nieuwe bestemming als studentenhotel