Scholen MFA Verhulstplein – Open Bouwplaats

  • 10.00 – 15.00 uur open bouwplaats (Dag van de Bouw)
  • Aannemer: Giesbers Rotterdam
  • Adres: Verhulstplein 21, Den Haag (De inrit van de bouwplaats ligt aan de hoek Conradkade / Dunklerstraat)
  • OV: Tram 11 halte Groot Hertoginnelaan

Giesbers Rotterdam heeft in samenwerking met Spring architecten de Design & Build selectie van de Nieuwbouw M.M. Boldingh, De Populier en Onno DAK -Stichting Lucas Onderwijs gewonnen.

De architectuur is geïnspireerd door de directe omgeving. Niet uitgesproken modern en veelvormig, maar juist gericht op integratie in de wijk. De gevels zijn “rijk” en vertonen kenmerken die aan de wijk zijn ontleend.

Nutsschool M.M. Boldingh is sinds 1988 gesitueerd aan het Verhulstplein in Den Haag. Ook kinderopvang Onno Dak bevindt zich op deze locatie. De school voldeed niet meer aan de huidige eisen voor een goed schoolgebouw. Besloten is om de bestaande gebouwen te slopen en op dezelfde locatie nieuwbouw te realiseren. In de nieuwe huisvesting wordt tevens de Mavo van de Populier ondergebracht. En dus is dit multifunctionele gebouw een vrij unieke combinatie van een basisschool, een kinderopvang, een school voor voortgezet onderwijs, multifunctionele voorzieningen met bso en een gymzaal. Het gebouw is ontworpen als een kleurig palet van ruimten. Een gebouw vol met fijne hoekjes, plekken en pleinen, zowel binnen als buiten het gebouw. Door de grote mate van transparantie is er overal zicht op de activiteiten. Organisatie: Dag van de Bouw