Raad van State – rondleidingen**

  • 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur (20 mei) Rondleiding door het historische paleisje en de nieuwe publieksruimten.
  • Inschrijven voor de rondleidingen is noodzakelijk.
  • Alleen toegang met legitimatie en bewijs van inschrijving
  • Voor de rondleiding van 15.30 uur kunt u zich alleen op 20 mei inschrijven in het Centraal Informatiepunt van de Dag van de Architectuur (Turfmarkt 99, Universiteit Leiden)
  • Maximaal 50 personen per rondleiding
  • Kneuterdijk 22, Den Haag
  • Tram 1, 17 en Bus 22, 24 halte Kneuterdijk

Inschrijven: klik op het gewenste tijdstip 11.00 uur12.30 uur14.00 uur

Het gebouw van de Raad van State is in de periode 2008 – 2011 geheel vernieuwd. Architectenbureau Merkx+Girod ontwierp een plan voor de nieuwbouw en restauratie dat de verschillende gebouwen waaruit het onderkomen van de Raad van State bestond, tot een samenhangend geheel maakte. In 2011 is het complex opgeleverd. Sommige delen van het gebouw zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De monumentale gebouwen zijn gerestaureerd. Met behoud van de monumentale sfeer is een heel eigentijds complex tot stand gekomen. Onderdeel van het gebouwencomplex is het ‘Witte Paleisje’ aan de Kneuterdijk. Het paleis is een rijksmonument en behoort tot het beschermd stadsgezicht.

Tijdens de Dag van de Architectuur organiseert de Raad van State dit jaar vier rondleidingen in het moderne publieksgedeelte met de zittingszalen en in het monumentale Paleisje Kneuterdijk. U kunt alleen aan een van de rondleidingen deelnemen door u hiervoor in te schrijven. Dit is mogelijk via deze website vanaf 10 mei.

Benieuwd hoe een zitting van de Raad van State in zijn werk gaat? Op VRIJDAG 19 Mei wordt een zitting nagespeeld in een zittingszaal, kijk hier voor meer informatie.