Het nieuwe Bezuidenhout – Fietsexcursie openbare ruimte**

  • 11.00 en 14.00 uur (20 mei) start fietsexcursie openbare ruimte Bezuidenhout o.l.v. Klaas Hilverda (Ingenieursbureau Den Haag) en Melvin Kaersenhout (werkgroep pleinenBZH / buurtbewoner en architect)
  • **Vooraf inschrijven
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Fietstocht duurt ongeveer 90 minuten
  • Startpunt: Centraal informatiepunt Wijnhaven, Universiteit Leiden Campus Den Haag
  • Adres: Turfmarkt 99 Den Haag
  • Neem je eigen fiets mee

Inschrijven: klik op het gewenste tijdstip  11 uur    14 uur

Aan de ‘andere’ kant van het Centraal station ligt het Bezuidenhout. De gevarieerde wijk werd ooit gebouwd voor de middenklasse en hernergt tegenwoordig een rijke schakering aan woon- en werkmilieus. Bezuidenhout is zowel stationslocatie(s) , internationale kantoorlocatie (Beatrixkwartier), winkelgebied als ook een van de meest intensief bewoonde gebieden (Oost) van Den Haag.

De Openbare Ruimte van het Bezuidenhout speelt een belangrijke rol in de leefbaarheid van deze bruisende wijk. De transitie van Den Haag van Ambtenarenstad naar Kennisstad betekent onder meer dat het Bezuidenhout een interessante en strategische vestigingslocatie is geworden voor nieuwe bewonersgroepen: jonge stadsbewoners, expats, gezinnen en studenten nemen hun intrek en de wijk verjongt in rap tempo. Deze ontwikkelingen vragen om een herwaardering van deze openbare ruimte en deze transformatie is dan ook in volle gang.

Deze fietstocht staat in het teken van de ontwikkelingen in het Bezuidenhout en zal leiden langs bestaande en nieuwe locaties in de wijk. Een rijke variatie zal de revue passeren. Van het nieuwe stationsplein Oost, langs het Beatrixkwartier naar het door bewoners geïnitieerde pleinenproject in Bezuidenhout-Oost. Een unieke samenwerking tussen bewoners, gemeente en Ingenieursbureau Den Haag.