Nationaal Topzeilcentrum Scheveningen – rondleiding

  • 11.00 – 16.00 uur start rondleiding elk uur
  • Rondleiding duurt 30 minuten
  • Maximaal 20 personen per rondleiding
  • Adres: Hellingweg 11 Den Haag
  • OV: Bus 22 halte Zuiderstrandtheater
  • Watertaxi halte Jachthaven

Het Nationaal Topzeilcentrum Den Haag (NTC Zeilen) is een door NOC*NSF officieel aangewezen Nationaal Topsport Centrum. De locatie voldoet aan alle eisen om topsporters een ideale trainingslocatie te bieden, waar trainen, studeren en wonen goed gecombineerd kunnen worden. Om een goed functionerend gebouw te maken voor de zeilers en hun boten, is vanaf de eerste schetsen overleg geweest tussen de architecten Tonko Leemhuis van NwA architecten BNA en Filip Mens van Architectenbureau Filip Mens en de eindgebruikers. Op de begane grond aan het terrein, bevindt zich het botenhuis, met gigantische roldeuren, waar boten met mast en al naar binnen kunnen worden gereden. Daar worden de boten ook voorzien van de nieuwste technieken en innovaties.

Het gebouw biedt ook onderdak aan loodsen en bedrijfsruimte voor de naastgelegen Rederij van der Zwan. Weer een ander deel van het gebouw wordt verhuurd aan catamaranbouwer NACRA. En de gemeente Den Haag zal de topverdieping met uitzicht over zee betrekken. Met aan drie kanten water, mooi uitzicht over zee en karakteristieke bestaande bebouwing om op aan te sluiten (rode huisje en bedrijfsgebouw van der Zwan) hebben de architecten gezocht naar een vormentaal die zich in deze context voegt. Twee losse gebouwen vormen samen één compositie. Waar de gebouwen van elkaar zijn “losgesneden” ligt de ingang voor beide bouwdelen. De schuine daklijnen en de terrassen in de gevels zorgen voor variatie in het forse volume.

Rondje Scheveningen Haven: hHet bezoek aan het Topzeilcentrum kun je makkelijk combineren met de fietstocht Penthouses en Pakhuizen in Scheveningen Haven** , de bouwplaats van De Zuid en met de watertaxi met een bezoek aan de Visafslag Scheveningen .

aanlegplaatsen watertaxi Scheveningen Haven

Bewaren

Bewaren

Bewaren