Historische 3D app Binnenhof – preview met VR-bril

  • 11:00 -16.00 uur (doorlopend)
  • Locatie: Centraal informatiepunt Wijnhaven, Universiteit Leiden Campus Den Haag
  • Adres: Turfmarkt 99 Den Haag
  • OV: Den Haag Centraal Station en tram halte Kalvermarkt / Stadhuis en halte Schedeldoekshaven

In het centraal informatiepunt kunt u op de Dag van de Architectuur Den Haag een preview krijgen van de historische 3D app Binnenhof met behulp van een VR-bril. De app is ontwikkeld door NOV’82 Architecten voor ProDemos en toont het Binnenhof in 3D-modellen in vier tijdvakken.

Met de 3D-Binnenhofapp maakt u een tijdreis door de geschiedenis van het Binnenhof. Terwijl u virtueel over het Binnenhof wandelt, kunt u zien hoe het Binnenhof eruitzag in 1630, 1860, 1970 en 2016. In iedere periode kunt u op zoek naar achtergrondinformatie, politieke feitjes, architectonische wetenswaardigheden en anekdotes.

Renovatie Binnenhof
In 2020 start de renovatie van het Binnenhof. Het complex zal dan 5,5 jaar grotendeels gesloten zijn voor publiek. Met de 3D-app is het mogelijk om dit bijzondere stuk Nederlands erfgoed ook gedurende deze periode (virtueel) te bezichtigen.

Mocht u door de preview meer willen ontdekken via de 3D app dan kunt u een tablet met de app voor €5,- huren bij het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1H in Den Haag. Meer informatie en vooraf reserveren kan via www.prodemos.nl/bezoekerscentrum

3d app binnenhof

 

Bewaren