Hilton The Hague – rondleiding

  • 10.30 en 11.30 uur start presentatie door architect met aansluitend rondleiding
  • Presentatie en rondleiding duurt 60 minuten
  • Adres: Zeestraat 35 Den Haag
  • OV: tram 1, bus 22 en 24 halte Mauritskade

Een grote verbouwing was nodig om van het PTT kantoorgebouw uit 1950 een modern hotel te maken. In 2007 werd begonnen met de transformatie waarbij het oude gebouw volledig werd gestript. Alleen het casco, een kelder en een betonskelet bleven staan. Dit alles resulteerde in een vijfsterrenhotel met 195 kamers en suites, ruime vergaderzalen, een balzaal, restaurant Pearl, bar SPARK met terras aan het water en bovenop het hotel 10 luxe appartementen. Er is zelfs een complete daktuin met vijver aangelegd. De rode bakstenen gevel past perfect in het Haagse Mesdagkwartier. Het ontwerp voor de herbestemming van het pand is gemaakt door .PBV Architecten. in samenwerking met .01-10 Architecten.

Het interieur van het Hilton hotel in het Mesdagkwartier bevat diverse verwijzingen naar schilderijen uit Haagse musea. Balzaal De Mesdag, de grootste balzaal in het centrum van Den Haag, heeft details van het schilderij Panorama Mesdag. Restaurant Pearl is geïnspireerd door het Meisje met de Parel van Vermeer.

Hilton The Hague ligt in het centrum van de stad, nabij de ambassadewijk en op een steenworp afstand van het Nederlandse parlement, het Noordeinde – het winkelgebied rondom het Koninklijk paleis.