Energiekwartier – Open Bouwplaats

  • 10.00 – 16.00 uur open bouwplaats (Dag van de Bouw)
  • Aannemer: Heijmans
  • Adres: Zamenhofstraat 30, Den Haag
  • OV: Tram 2 en 4 halte Monstersestraat, tram 11 halte Loosduinseweg Oost

Op de bouwplaats kunt u zien met welke uitdagingen de bouw te maken heeft. Tijdens de Dag van de Bouw kunt u een kijkje komen nemen op Energiekwartier Den Haag. Het Energiekwartier, op het voormalig gemeentelijk industrieterrein van Den Haag, wordt een stoere, groene buurt waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Het plan: circa 450 nieuwe woningen, een vernieuwde openbare ruimte en wijkpark De Verademing en transformatie van de industriële panden. Het is de combinatie van oud en nieuw, nabij het centrum, die zorgt dat de buurt nu al gewild is.

De eerste fase van het Energiekwartier – project Edison – bestaat uit 58 koopwoningen, 100 vrije sector huurwoningen en een eigen afgesloten parkeervoorziening. Het project ligt tussen de Loosduinseweg en de Zamenhofstraat. De 58 koopwoningen zijn heel divers. Er komen 25 stadswoningen, 21 appartementen, 4 maisonnettes en 8 penthouses.  Organisatie Dag van de Bouw

Meer weten over verleden, heden en toekomst van het Energiekwartier? Dan kunt u deelnemen aan de wandeling ‘Rondje Haagse Energie’ om 12.00 uur, kijk hier voor meer informatie.

Of wandel en debatteer rond het Energiekwartier mee met Duurzaam Den Haag over de Haagse Krâch Plek de Verademing om 14.00 uur, kijk hier voor meer informatie.