Duurzame Haagse Krâch rondom de Verademing – wandeling**

  • 14.00 uur (20 mei) start wandeling o.l.v Duurzaam Den Haag
  • **Reserveren noodzakelijk
  • Maximaal 20 personen
  • Wandeling duurt 90 minuten
  • Startpunt: Gaslaan 133b, Den Haag
  • OV: Tram 2 en 4 halte De la Reyweg

Inschrijven: klik op het tijdstip  14.00 uur

Wandel en debatteer mee met Duurzaam Den Haag over de Haagse Krâch Plek de Verademing. We beginnen de Haagse Krâch wandeling met een kijkje in een bijzonder woonhuis op de Gaslaan 133b. Bewoner Piet Driest vertelt hoe het is om van het aardgas af te zijn (warmtepomp in combinatie met zonnepanelen). En om in een huis te wonen met speciaal bedachte architectuur in verband met de vervuilde grond vanwege de vuilnisbelt die de Verademing vroeger was.

Daarna lopen we naar de achtertuin van Luciano Diacone, initiatiefnemer om buurttuinen voor de Haagse huismussen weer aantrekkelijk te maken (Darwinstraat). Bij het zonnedak van Sporthal Gaslaan vertelt Bewonersinitiatief De Groene Regentes hierover en over het beheer van de elektrische deelauto in hun wijk.

Samen met Walter Dresscher, architect en deelauto-expert praten we tot slot na op de Debatmobiel (de Noorwitzstraat) over ‘de Natuurlijke stad’. Hoe wonen, leven en werken mensen in de natuurlijke stad? De veranderende werkomstandigheden (meer zzp’ers, mensen zonder baan, bewonersinitiatieven en andere trends) vragen ook om een aangepaste inrichting van de stad en (flexibele) bouw. Ook zullen buurtinitiatieven zoals elektrische deelauto’s, zonnepanelen en meer groen in de wijk het stadsbeeld veranderen.