The Y – rondleiding

  • 13.00 en 14.30 uur (20 mei) Rondleidingen (meer informatie over tijden rondleidingen volgt)
  • Alleen toegang met bouwhelm (zijn te leen op de locatie)
  • Rondleidingen duren 60 minuten
  • Maximaal 15 personen per rondleiding
  • Stationsplein 30, BV Den Haag
  • OV: Station Hollands Spoor

Op de plaats van het voormalige Sigmakantoor te Den Haag realiseert Stebru samen met architect Paul Bontenbal van AAArchitecten het project The Y met 303 studentenstudio’s en 153 Young professionals appartementen. Het merendeel van de woningen wordt compleet gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het complex. De eerste bewoners genieten al van het bijzondere uitzicht!

De studio’s en appartementen bevinden zich tussen station Hollands Spoor en de Haagse toren (in de volksmond ook wel Het Strijkijzer genoemd). Deze buurt, vlakbij de Haagse Hogeschool, is een echte studentenwijk. De buurt kenmerkt zich door veel negentiende eeuwse bouw. Het is een aantrekkelijke plek voor de vestiging van meer winkels en horecagelegenheden in de toekomst; veel treinreizigers lopen immers vanaf het station door deze wijk naar de binnenstad.

Het plan bestaat uit drie in elkaar vervlochten onderdelen, De Strip (parallel aan de treinsporen) , De Schijf (in het verlengde van het Strijkijzer ) en de Toren aan de Hofwijckstraat/Rijswijkseweg. Het zijn in het totaal 454 woningen, verdeeld over respectievelijk 6 bouwlagen (plint), 16 bouwlagen (strip) en 24 bouwlagen (toren). In de onderbouw bevindt zich op de 2e verdieping een parkeergarage en een fietsenstalling. Onder The Y, op maaiveldniveau, is ruimte voor winkels, horeca of bedrijven.